Mijn diensten

Schoolyoga

Kinderyoga op scholen, peuterspeelzalen en  de BSO wordt steeds populairder en dat is ook niet zo gek. De kinderen moeten op school een heleboel en kinderyoga kan ze dan even een rustpuntje geven. Kinderyoga is ook een fijn hulpmiddel bij het vormen van een groep en dit groepsgevoel vasthouden gedurende het schooljaar. Schoolyoga zorgt voor plezier, concentratie, samenwerken, zelfvertrouwen, communicatie, grenzen aangeven en had ik al plezier genoemd!

Uit de Knoop Kinderyoga is in te huren om kinderyogalessen te geven aan uw klas. Dit kan een losse les zijn, maar ook een reeks.  Tijdens deze lessen doet de leerkracht een heleboel ideeën op die vervolgens weer te gebruiken zijn in de klas. 

"De kinderen hebben er heel veel plezier in en je doet dingen met ze die zo goed voor ze zijn en die ik zelf nooit zou bedenken!"


Ouder en Kind Yoga

Een uur Ouder en Kind yoga staat garant voor samen plezier! Een uur lang volle aandacht voor elkaar, wat een fijn cadeau.

Tijdens een Ouder en Kind Yogales gaan we samen op avontuur aan de hand van een verhaal, een boek of een thema. We doen samen yogaposes, we spelen yogaspellen, geven elkaar massages en zoeken samen de rust op tijdens de rustmomenten. 


Ouder en Kind Yoga wordt tot aan de zomervakantie lekker in de buitenlucht gegeven. De lessen worden gegeven in een prachtige afgesloten tuin, waarbij de vlinders en vogeltjes om je heen vliegen terwijl je in een yogapose staat. 

"Ik doe zelf ook yoga, maar had dit nog nooit gedaan. We vonden het allebei erg leuk!"

Privéyoga

Alle aandacht helemaal voor jou, de les is aangepast aan jouw behoeftes. We beginnen de les alleen, maar voeren ook veel duoposes uit. Duoyoga is yoga met z'n tweeën. Je voert de verschillende yogaoefeningen  gezamenlijk met je ‘partner’ uit. Bij privéyoga ben ik jouw partner. 

Tijdens duoyoga  kun je houdingen uitvoeren waarbij je elkaar moet ondersteunen of je kunt elkaar op verschillende manieren versterken. Je helpt elkaar bijvoorbeeld om nog meer uit een houding te kunnen halen. 

Duoyoga is gericht op de onderlinge samenwerking en het aanvullen van elkaar.  Daarbij zorgt het voor veel plezier, tijdens de lessen wordt lekker veel gelachen!


"Ik kijk er elke week naar uit. Het is zo goed voor mijn lijf!"

 


Groepslessen

De groepslessen worden gegeven in een lessenreeks van 5. Deze 5 lessen hebben een overkoepelend thema. 
De groepjes zijn niet groter dan 10 waardoor de kinderen zich snel opgenomen voelen door de groep en zich veilig en gezien voelen. 

Uit de Knoop geeft lessen voor verschillende leeftijden: kleutersyoga, kinderyoga, tieneryoga en duoyoga voor 16+.
Je geeft je op per lessenreeks. Je hoeft verder niets mee te nemen, maar soepele kleding is prettig. Kinderyoga doen we op blote voeten. 

"Mijn dochter vindt het heerlijk." 

Een tafel vol met tekenspulletjes, boeken, spelletjes en een kopje thee.

Onderonsje

Kinderyoga in een fijne kleine setting, 1 op 1.  Tijdens een aantal onderonsjes gaan we werken aan waar behoefte aan is: grenzen aan geven, zelfvertrouwen, omgaan met angst, boosheid etc. Door middel van kindercoachspelletjes, knutselen, ontspanning en natuurlijk kinderyoga kunnen we tijdens een onderonsje meer aandacht besteden aan de behoeftes van het individuele kind.   


Een onderonsje start met een intake met de ouders waarin duidelijk wordt wat de hulpvraag is. Mijn ruime ervaring in het onderwijs en de opleidingen tot gedragsspecialist en kindercoach zorgen voor een unieke aanpak, waardoor kinderen zich fijn voelen en kunnen vertellen waar ze aan willen werken.  Een onderonsje duurt ongeveer 3 kwartier tot een uur. 
Een kampvuur in een groene tuin.

Yogaworkshops

Regelmatig organiseert Uit de Knoop in de vakanties yogalessen met een twist! Dit kan een hele dag zijn, een middag of anderhalf uur. Alle elementen van een leuke kinderyogales komen voorbij, inclusief een kampvuurtje, knutselactiviteiten, muziek, dieren knuffelen en gewoon lekker spelen. 

"Ik kom de volgende keer weer!."