Mijn diensten

Groep kinderen ligt op de grond te rusten met allemaal een eyepad op hun gezicht.

Groepslessen

De groepslessen worden gegeven in een lessenreeks van 5. Deze 5 lessen hebben een overkoepelend thema. 
De groepjes zijn niet groter dan 10 waardoor de kinderen zich snel opgenomen voelen door de groep en zich veilig en gezien voelen. 

Uit de Knoop geeft lessen voor verschillende leeftijden: kleutersyoga, kinderyoga, tieneryoga en duoyoga voor 16+.
Je geeft je op per lessenreeks. Je hoeft verder niets mee te nemen, maar soepele kleding is prettig. Kinderyoga doen we op blote voeten. 

"Mijn dochter vindt het heerlijk."

Een meisje zit bovenop de voeten van Chantal, net als een troon. Oma staat er lachend bij.

Familieyoga

Elke lessenreeks eindigt met een familieyogales. In deze les sluiten we samen met de ouders en/of andere familieleden ons yoga-avontuur af. 

Familieyoga staat voor heel veel plezier samen met je kind, je zelf even weer kind voelen en je lijf op een manier gebruiken die je niet meer kende! 

Opa's die tikkertje doen, moeders die hun kind laten vliegen, vaders die verstoppertje spelen met een yogamat, kinderen die hun ouders een massage geven...het komt allemaal voorbij in een familieyogales.

Een schoolklas staat in de yogapose De hond in een grote cirkel.

Schoolyoga

Kinderyoga op school wordt steeds populairder en dat is ook niet zo gek. De kinderen moeten op school een heleboel en kinderyoga kan ze dan even een rustpuntje geven. Kinderyoga is ook een fijn hulpmiddel bij het vormen van een groep en dit groepsgevoel vasthouden  gedurende het schooljaar. 

Uit de Knoop Kinderyoga is in te huren om kinderyogalessen te geven aan uw klas. Tijdens deze lessen doet de leerkracht een heleboel ideeën op die vervolgens weer te gebruiken zijn in de klas. 

"De kinderen hebben er heel veel plezier in en je doet dingen met ze die zo goed voor ze zijn en die ik zelf nooit zou bedenken!"

Duoyoga

Duoyoga is yoga met z'n tweeën of meer.  Je voert de verschillende yogaoefeningen  gezamenlijk met je ‘partner’ uit. Dit hoeft niet perse de partner te zijn waar je een relatie mee hebt. Je kan een vriend of vriendin meenemen of je komt alleen en doet duoyoga samen met de groep. 

Tijdens duoyoga  kun je houdingen uitvoeren waarbij je elkaar moet ondersteunen of je kunt elkaar op verschillende manieren versterken. Je helpt elkaar bijvoorbeeld om nog meer uit een houding te kunnen halen. 

Duoyoga is gericht op de onderlinge samenwerking en het aanvullen van elkaar.  Daarbij zorgt het voor veel plezier, tijdens de lessen wordt lekker veel gelachen!

"Duoyoga is een feestje!"


Een tafel vol met tekenspulletjes, boeken, spelletjes en een kopje thee.

Onderonsje

Kinderyoga in een fijne kleine setting, 1 op 1.  Tijdens een aantal onderonsjes gaan we werken aan waar behoefte aan is: grenzen aan geven, zelfvertrouwen, omgaan met angst, boosheid etc. Door middel van kindercoachspelletjes, knutselen, ontspanning en natuurlijk kinderyoga kunnen we tijdens een onderonsje meer aandacht besteden aan de behoeftes van het individuele kind.   


Een onderonsje start met een intake met de ouders waarin duidelijk wordt wat de hulpvraag is. Mijn ruime ervaring in het onderwijs en de opleidingen tot gedragsspecialist en kindercoach zorgen voor een unieke aanpak, waardoor kinderen zich fijn voelen en kunnen vertellen waar ze aan willen werken.  Een onderonsje duurt ongeveer 3 kwartier tot een uur. Na een aantal onderonsjes is het heel fijn om eventueel door te stromen naar een lessenreeks van kinderyogalessen. 
Een kampvuur in een groene tuin.

Yogaworkshops

Regelmatig organiseert Uit de Knoop in de vakanties yogalessen met een twist! Dit kan een hele dag zijn, een middag of anderhalf uur. Alle elementen van een leuke kinderyogales komen voorbij, inclusief een kampvuurtje, knutselactiviteiten, muziek, dieren knuffelen en gewoon lekker spelen. 

"Ik kom de volgende keer weer!."